כך שאיבת חול מצילה מצוקים

ביובית

עד לפני מספר חודשים, או ליתר דיוק עד לאוקטובר 2015, היה מצוק אשקלון אחד מן המקומות המסוכנים ביותר במדינה. הדבר הביא למצב חירום של ממש, שכן בכל פעם שאדם הגיע למצוק ונגע בו – הוא נשחק עוד יותר, עד כדי כך שהייתה סכנת התמוטטות של ממש. על כן, בשנת 2014 החליטה הממשלה להקים חברה ממשלתית אשר כל מהותה היא בעצם להציק את המצוק הנ"ל – וזאת בטכניקה מיוחדת של שאיבת חול, ולאחר מכן העברתו למצוק ולמעשה מילויו מחדש בחול – כך שהוא יתחזק.

 

איך התהליך התבצע? 

שאיבת חול
שאיבת חול
  • מקור השאיבה – כדי לבצע שאיבת חול בכמויות עתק (מדובר על יותר מ80 אלף קוב של חול), השתמשו בשני מקורות מרכזיים – האחד הוא החול שנאגר בתחנות של קצא"א, והשני הוא המאגרים שיש לחברת החשמל. בטכניקה של שאיבת חול, שמרו את החול במכליות מיוחדות, ולאחר מכן הובילו אותו אל המצוק.
  • הוצאת החול וקיבועו – לאחר מכן, השתמשו באותם מכשירים של שאיבת חול, אבל הפעם הפכו את הפעולה, כך שבעצם מילאו את המצוק בכמויות עצומות של חול. ההחדרה של החול הייתה לנקודות מפתח במצוק, על מנת שהוא יהיה מעובה יותר מבפנים וגם מבחוץ. הרעיון היה גם להרחיב אותו כך שהוא יהיה הרבה יותר בטוח לטיול, וכך אם אדם ידרוך על המצוק הוא לא יהיה בסכנת נפילה.
  • האם עוד יש סכנה? – לצערנו הסכנה לא חלפה לחלוטין. אמנם לטווח הקצר, הפעולה של שאיבת חול אכן פתרה את הבעיה, וכיום זה לא מסוכן להסתובב באזור של המצוק, אך יש לזכור שהוא עדיין ממשיך להישחק במהירות. על כן, ככל הנראה בעתיד יהיה צורך למלא אותו בכמויות נוספות של חול, או למנוע כניסת אנשים לקצה של המצוק.

 

החול משמש כפתרון יעיל

הדבר המעניין הוא שכעת אנחנו יכולים לראות כיצד החול יכול לסייע לנו בלא מעט מצבים. רבים מאתנו נוטים לראות בחול כמעין מטרד, וחושבים שיש יותר מידי ממנו בעולם. בפועל, הסיפור של המצוק באשקלון מוכיח לנו כיצד החול יכול להיות חלק מפתרון בטיחותי!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.