
רמת הגולן היא איזור בצפון מזרח ארץ ישראל אשר זוכה בשנים האחרונות לתנופת פיתוח אדירה. תושבי הגולן רגילים לפגוש מחפרון, ציוד מכני הנדסי כבד ומנופים כמעט מדי יום ביומו. הסיבה לכך היא רצון של המדינה להמשיך בפיתוח הגולן, לצד הזדמנויות השקעה אטרקטיביות ביותר באזור זה. בנוסף לכך, יש לציין כי מחירי הנדל"ן בגולן הפכו את האיזור לפלטפורמה עבור משקיעים פרטיים, אנשי עסקים, חברות, ארגונים ציבוריים ועוד.
המאפיין המשותף לכל עבודות התשתית והפיתוח באיזור הגולן הוא דגש על שיקולים בטיחותיים מן הסתם. בניגוד לאיזורים אחרים בארץ, בגולן נדרש תיאום מושלם מול רשויות הצבא והביטחון. רק בצורה כזו מטבע הדברים ניתן להבטיח את יעילותן של העבודות לאורך זמן באזור זה.
ניקוז מים, מגרשים קהילתיים ושטחים חקלאיים
אפשר לראות את היעילות של מחפרונים ועבודות תשתית ופיתוח באיזור הגולן במספר דוגמאות בולטות, ואלו הן:
א. נזקי שטפונות והצפה – בחורף האחרון הוקצו מעל שני מיליון שקלים עבור עבודות תשתית נרחבות באיזור הגליל העליון ועמק החולה. מטרת ההקצאה הייתה התמודדות עם נזקי שטפונות והצפות, מבלי לפגוע באתרי הטבע ובשמורות בעלי החיים.
ב. מרכזים קהילתיים – עבודות תשתית ופיתוח באיזור הגולן כוללות גם התמקדות במרכזים קהילתיים שונים. רק לאחרונה התבשרו תושבי אלרום על מכרז עבור 17 עבודות להקמת מגרשים מן הסוג הזה, בפיקוח החברה הכלכלית גולן וגורמים מקצועיים אחרים נוספים.
ג. שטחים חקלאיים – ניקוז מי השטפונות בעמק החולה והעמקת תעלות הניקוז היוו פתרון יעיל עבור שטחים חקלאיים אשר הוצפו. עבודות אלו מחייבות שימוש במחפרון וגיוס אנשי מקצוע מובילים בתחום, אשר מכירים את תחום הפיתוח, ויודעים כיצד להתנהל בו גם בתנאים קשים.
לסיכום, אנו עדים לכך, כי עבודות תשתית ופיתוח לא מדלגות על איזור הגולן. כדאי להמשיך ולעקוב אחר תהליכים אשר עוברים באיזור הזה, להתייעץ עם אנשי מקצוע, ולברר לגבי האופן בו יכול ציוד מכני הנדסי כמו מחפרון לחסוך בזמן ובהוצאות על מנת להתנהל בצורה נכונה והיעילה ביותר.